Oto net B2B

Söz konusu revizyonların süresi ve tutarı TNT tarafından belirlenecektir. Gönderen, TNT’ye bir Gönderi sunarak, o sırada yürürlükte bulunan ek ücret(ler)i ödemeyi kabul eder. Yürürlükteki ek ücretlerin ayrıntıları tnt.com adresinden temin edilebilir. 1.3 Bu Koşulların geçerli yerel tnt.com sitesinde yayınlanan ve sürdürülen en son çevrimiçi sürümü, Koşulların tüm daha eski veya diğer sürümlerini geçersiz kılar ve bunların yerine geçer. Gönderen, TNT’ye bir Gönderi sunarak, o sırada yürürlükte olan Koşulları kabul eder. TNT bu Koşulları herhangi bir zamanda tek taraflı olarak değiştirme veya Koşullara ekleme yapma hakkını saklı tutar. Maddesinde yer alan sözleşmenin derhal feshini gerektiren durumların varlığının tespiti hâlinde işlemler ivedilikle yürütülür. Bu halde Disiplin Kurulu dosyanın kendisine iletildiği tarihten itibaren 4857 sayılı İş Kanunu’nun 26. Kısıtlamaya neden olan faturalarınızı ödemeniz durumunda internet erişiminiz üzerindeki kısıtlama kaldırılır ve mevcut tarifenizdeki hız ile erişim sağlamaya devam edersiniz.

Minimalist ve kullanımı ile tüketici sınıfında en popüler uygulamalardan biridir. Kötü amaçlı yazılım tarayıcı dışında web koruma özelliğine sahiptir. Kullanıcılar ayrıca, VPN servislerinden yararlanarak çevrimiçi etkinliği gizlemek için premium abonelik planı seçenekleri de sunulur. Sorusunu temel özellikler üzerinden incelemek, sisteminiz için uygun ürün planını seçmenize yardımcı olabilir. Wi-Fi etkin noktaları, telefonlar, bilgisayarlar, tabletler ve diğer Wi-Fi özellikli cihazlar için internet erişimi sağlamak üzere bir hücresel sağlayıcıdan gelen kablosuz verileri kullanır.

  • Nakil başvurusunda kullanılması gereken ​ek hizmet talep/değişiklik formu ​için tıklayınız.
  • VPN, Wi-Fi ağlarını kullanırken internetteki veri ihlallerinden korumanın en iyi yollarından biridir.

ADSL İLK YARDIM videolarını bir defa indirdikten sonra ihtiyaç duyduğunuz her an elinizin altında bulunancak görsel çözüm kütüphanesi olacak. Katılımcı yarışmaya katılmakla, hediyelerin ulaştırılması için gerekli olan isim, soy isim, telefon numarası, adres ve benzeri kişisel bilgilerinin; Türk Telekomünikasyon A.Ş. Tarafından bu amaçla sınırlı olmak üzere işlenmesine izin vermiş sayılacak. İki farklı kişi aynı bilgisayardan kendi Türk Telekom TekŞifre hesaplarına giriş yapabilir mi? Aynı bilgisayardan birden çok kullanıcı hesaplarını kullanabilir. Birden çok hesaba erişmek için her oturumun sonunda oturumunuzu kapatmak üzere “Çıkış” bağlantısını tıklayın.

Siber suç bağlamında bot, belirli bir görevi yerine getirmek için tasarlanmış otomatik bir yazılım programıdır. Bir zombi bot, bilgisayarları ve diğer cihazları bir bilgisayar korsanının uzaktan kontrol edebileceği cihazlara dönüştüren bir tür kötü niyetli bottur. Zombi botları, bir botnet oluşturmanın ve büyük ölçekli siber saldırıları gerçekleştirmenin önemli bir bileşenidir. Blokzincir teknolojisi, sayısal bilgilerin merkezi sistemlerden farklı olarak dağıtık bir şekilde bloklarda tutulmasını sağlar. Blokzincirin parçası olan bir blok oluşturulduğunda bloğun hash değeri hesaplanır. Dolayısıyla hash değeri parmak izi gibi her bloğa özeldir ve blokta tutulan veriyi ve bloğu temsil eder. Hash değerinin aynısının üretilememesi, blok içindeki verilerin güvenliğini temin eder. Bloktaki veride yapılan her türlü değişiklik hash değerinin de değişmesine neden olur.

• İnternet sitenizin güvenliğini sağlamak için almanız gereken en önemli önlem şifrelerinizi güçlendirmektir. Araştırmalar pek çok kişinin tahmin edilmesi kolay “12345”, “password” gibi şifreleri kullandığını göstermiştir. İnternet sitenizin şifresini diğer şifrelerinizden benzersiz seçmeniz önemlidir. Ayrıca şifrelerinizde küçük ve büyük harf, rakam ve özel karakterlerin bulunması önemlidir. • Kötü niyetli yazılımlar veri ihlallerinde sıklıkla kullanılır. Kişilerin cihazlarına yüklenen solucan, trojan, turuva atı gibi yazılımlar cihazlardaki bilgilere kolaylıkla ulaşılabilmesini ve ortamdaki görüntü ile sesin kaydedilmesini sağlar. Bu nedenle güvenilmeyen internet sitelerine girilmemesi ve lisanssız programlar kullanılmaması son derece önemlidir. Kişilere özgü olup kimlik belirlenmesi için kullanılan bilgilerin tamamı kişisel veri olarak tanımlanır. Gerçek bir kişiye ait olan ad soyad, mail adresi, kimlik numarası, sigorta kaydı, parmak izi gibi pek çok bilgi bu kapsamda değerlendirilir. Ayrıca yaşanabilecek bir ihlal durumunda her olay ayrı olarak değerlendirilir. Tüm veriler makine tarafından okunabilir, insan tarafından okunabilir veya her ikisi olarak kategorize edilebilir. CSV, HTML veya JSON örneğinde olduğu gibi bazı veriler hem makineler hem de insanlar tarafından okunabilir.

Blockzinciri oluşturan bloklar birbiri ile hash değerleri ile bağlıdır. Her blok, kendinden önceki bloğa ait hash değerini ve kendi hash değerini taşır. Bu nedenle blokzincire kayıtlı verilerin taklit edilmesi de zordur. Blokzincirdeki tüm kayıtların bir kopyası her bir katılımcıda bulunur. Bu da bloklardaki bilgi ve kayıtlardaki her türlü değişiklikten katılımcıların haberdar olmasına yol açar. Diğer taraftan, sistemde bulunan herkes kimseye güvenmeye gerek duymadan doğrulama yapabilir. Bu işleyiş, merkezi bir onay mekanizmasına olan ihtiyacın ortadan kalkmasını sağlar. Yazılım ve donanım güvenliğini sağlamak için kullanılan en önemli uygulamaların başında antivüsler gelir.

Belirtilen Gelişmiş Sorumluluk Sigortası , TNT’nin Gönderiyle bağlantılı olarak azami sorumluluğunu temsil eder. Gelişmiş Sorumluluk Sigortası yalnızca, TNT’nin bir Gönderinin zorunlu olarak tabi olduğu ulusal taşımacılık yasaları veya Konvansiyonlar uyarınca sorumlu olması halinde geçerlidir. TNT’nin Gelişmiş Sorumluluk Sigortası sunduğu konumlarda, Gönderen, önceki 19.1 ve 19.2. Bölümlerde belirtilen sınırların üzerinde olmak üzere, bir Gelişmiş Sorumluluk Sigortası belirtmek için ek bir ücret ödemeyi seçebilir. Gönderici ve/veya Alıcının özel teslimat talimatları vermemesi durumunda, TNT standart teslimat prosedürlerini izleyecektir. 16.2 Posta kutusu adresleri, Gönderenin teslimatı kolaylaştırmak adına Alıcının telefon numarasını TNT’ye sağlaması koşuluyla, belirli uluslararası konumlar için kullanılabilir. Paket ve Gönderi boyutu ve ağırlık sınırlamaları menşe ülkesi ve varış yeri ülkesi kombinasyonuna ve Hizmete göre değişlik göstermektedir.

• En çok karşılaşılan bilişim suçları arasında banka ya da kredi kartlarının kötüye kullanılması yer alır. Bir başkasına ait olan kartı, kişinin izni olmadan kullanmak ya da kullandırtmak bu suçun kapsamındadır. Eğer suç kartın kopyalanması ya da sahtesinin çıkarılması yoluyla işleniyorsa ceza 7 yıla kadar çıkabilir. Suçun istisnası ise eş, anne, baba, çocuk ya da kardeş gibi yakın aile bireylerine karşı gerçekleştirilmesidir. Bu durumda pişmanlık hükümleri uygulanır ve yalnızca zararın karşılanması sağlanır. • LAN olarak da adlandırılan yerel ağlar genellikle kurumlarda kullanılır. Yalnızca belli mesafedeki bilgisayarların birbirine bağlanmasını sağlar. Uzak ağlar arasında bağlanma gerçekleştirilemediğinden yüksek güvenlik sağlar. Veri türleri yapılandırılmış, yapılandırılmamış ve yarı yapılandırılmış olarak sınıflandırılır. Sabit formatta saklanabilen, erişilebilen ve işlenebilen her türlü veri, ‘yapılandırılmış’ veri olarak adlandırılır. Bilinmeyen form veya yapıya sahip herhangi bir veri, yapılandırılmamış veri olarak sınıflandırılır.

• İşletme cihazlarına kurulabilecek programlara kısıtlama getirilebilir. Yalnızca teknik çalışanların güvenli bulduğu ve işletmenin çalışmaları için gerekli olan programlar kullanılması güvenlik açığı olan programların cihazlara yüklenebilmesinin önüne geçer. • Son yıllarda sayıları artan hacktivistler ise dünya görüşlerini geniş bir kitle ile paylaşmak için hack yolunu kullanılırlar. Genellikle yüksek ziyaret sayısına sahip siteleri ele geçirerek mesajlarını paylaşırlar. • Yüklediğiniz uygulama ve eklentilerin hangi izinleri istediğine dikkat etmelisiniz.

Gönderen ayrıca, Alıcının yürürlükteki tüm anlaşmalara, yasalara ve düzenlemelere uyduğunu sağlamaktan sorumludur. Gerektiğinde her Gönderiye uygun tehlikeli madde dokümantasyonu (örn. IATA’nın Tehlikeli Maddelere İlişkin Taşıyıcı Beyanı formu) eklenmelidir. TNT, teslim edilemeyen bir tehlikeli madde Gönderisiyle ilgili bir sorunun çözülmesi için Gönderenden eğitimli bir paket ve gönderi firmasıyla çalışmasını isteyebilir. Gönderen Konşimento üzerinde tehlikeli maddelere ilişkin gerekli tüm bilgileri sağlamalı ve ilgili tüm kutuları doldurmalıdır. Tehlikeli madde göndermek için elektronik sistemlerden faydalanan gönderenler, Gönderilerinin tehlikeli madde içerdiğini belirtmek için elektronik sisteme göre uygun özel hizmetler, taşıma veya bayrak bilgisini seçmelidir. 1.1 Bu Koşullar Avrupa menşeli ve Avrupa ülkeleri ve bölgeleri arasında ve içinde gerçekleştirilen Gönderilerin taşınmasında geçerlidir. Bu Koşullar Almanya ve Polonya içinde yapılacak Gönderiler için geçerli değildir; bu Gönderiler ayrı yerel taşıma kuralları ve koşullarına tabidir. Bazı pazarlarda, bu Koşullar yerine veya bu Koşullara ek olarak yerel şartlar veya posta düzenlemeleri geçerli olabilir (her durumda, geçerli ülkeler ve bölgelerde tnt.com üzerinden bu koşullara ulaşılabilir). Avrupa dışından yapılan gönderiler Gönderiyi kabul eden TNT iştiraki, şubesi veya bağımsız yüklenicisinin taşıma kural ve koşullarına ve yerel tarifelere tabidir. İade edilen Gönderiler, Gönderinin iade edildiği ülke veya bölge için geçerli olan taşıma kural ve koşullarına tabidir.